Με αίτημα Κασιδιάρη αναβλήθηκε η συζήτηση άρση ασυλίας του

Την αναβολή της συζήτησης για την άρση ή μη της ασυλίας του ζήτησε και πήρε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Αναβλήθηκε για μία εβδομάδα η συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας δέχθηκε το αίτημα Κασιδιάρη για αναβολή της συζήτησης, καθώς και την αιτιολογία ότι πρόσφατα αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να μελετήσει τις κατηγορίες και να προετοιμαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελικές αρχές ζητούν την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκειμένου να ασκήσουν σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, για την ομιλία του το 2011 στον Ασπρόπυργο, με την οποία καλεί τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» αναφερόμενος στους μετανάστες και τους Ρομά της περιοχής.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας ανέβαλε, επίσης, τη συζήτηση για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Καραγκούνη σχετικά με υπόθεση μη καταβολής μισθών. Ειδικότερα πρώην συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καραγκούνης δεν του έχει καταβάλει μισθούς, ωστόσο δεν έχει μέχρι στιγμής ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης, με αποτέλεσμα η Επιτροπή να κρίνει ότι θα πρέπει να περιμένει.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk