Περισσότερους από 30 μετανάστες, μετέφεραν δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας Έλληνας, οι οποίοι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό δεκάδων μεταναστών, αλλά και την σύλληψη διακινητών το Μεγάλο Σάββατο στην περιοχή του Αιτωλικού, οι αστυνομικές αρχές της Αιτωλοακαρνανίας έχουν πάρει αυξημένα μέτρα, κυρίως στο οδικό δίκτυο που οδηγεί από το Αντίρριο, προς τις δυτικές ακτές του νομού.

Έτσι, σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Βόνιτσα, εντόπισαν στην περιοχή του Μύτικα δύο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όταν τα σταμάτησαν για έλεγχο, εντόπισαν 32 μετανάστες από την Συρία και το Πακιστάν. Επίσης συνέλαβαν δύο υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 29 και 38 ετών, καθώς και έναν 46χρονο Έλληνα, οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, όπου θα γίνει η διαδικασία της ταυτοποίησης, ενώ οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Μετά τον εντοπισμό των μεταναστών, η Αστυνομία ζήτησε την βοήθεια του Λιμενικού, προκειμένου να ελεγχθεί η θαλάσσια περιοχή, ώστε διαπιστωθεί αν κάποιο πλοιάριο περίμενε τους μετανάστες για να τους μεταφέρει στην Ιταλία, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.