«Υπάρχει κανείς να τον μαζέψει;», δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο κ. Καραγκούνης ότι ο κ. Μάρδας αποκαλύπτει την απερίγραπτη κατάσταση που έχουν φέρει τα οικονομικά της χώρας.

«Τη μια δηλώνει πως δεν έχει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αργότερα μες στη μέρα ξαφνικά τα βρίσκει. Για την ώρα… Στη συνέχεια ‘καθησυχάζει’ τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα καταθέσεων, γιατί έχουν πέσει τόσο χαμηλά που δεν έχει πια νόημα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Τα σχόλια Καραγκούνη αναφέρονται στην αναδίπλωση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα σχετικά με τις πρωινές του δηλώσεις ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δημοσίου για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους, μεταξύ αυτών μισθοί και συντάξεις και λειτουργικές δαπάνες.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Star, τα λεφτά υπάρχουν και το οικονομικό επιτελείο τα βρήκε ύστερα από συσκέψεις που έκανε πριν από μιάμιση ώρα.

Ο κ. Μάρδας είχε μιλήσει αρχικά στο Mega, κάνοντας λόγο για άνοιγμα 170 εκατ. ευρώ έως την Παρασκευή και συνολικά 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος του μήνα.