Τρία άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 35 και 44 ετών και μία 42χρονη, συνελήφθησαν στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι δύο Ελληνες, μία 43χρονη και ένας 63χρονος.

Λίγο πριν τη σύλληψή τους, οι τρεις δράστες είχαν προσεγγίσει ηλικιωμένη και, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε οικονομική εκκρεμότητα, την οδήγησαν σε κοντινή Τράπεζα για να τους καταβάλλει το ποσό. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, από κοινού με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει από τα τέλη του 2013 εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια τα προσέγγιζαν και, με το πρόσχημα ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικού τους προσώπου, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Σε μερικές περιπτώσεις τούς μετέφεραν σε τραπεζικά υποκαταστήματα, για να πραγματοποιήσουν ανάληψη χρηματικών ποσών, που στη συνέχεια τους παρέδιδαν.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με τη μέθοδο αυτή έχουν εξαπατήσει τουλάχιστον οκτώ ηλικιωμένους, σε Αθήνα και Ναύπλιο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.