Από τις αρχές του 2015 έως και το τέλος Μαρτίου, οι κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέχισαν το οδοιπορικό τους ανά την Ελλάδα πραγματοποιώντας 7.518 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5.797 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Συγκεκριμένα, ο «Ιπποκράτης», το κινητό πολυιατρείο, βρέθηκε στο Αιγάλεω, στην Ανδραβίδα, στα Λεχαινά, στη Βάρδα, στην Αμυγδαλέζα, στο Αίγιο και στη Χαλκιδική όπου χάρη στην πολύτιμη και ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών γιατρών και των οδοντιάτρων πραγματοποιήθηκαν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε 1.023 παιδιά.
Παράλληλα, η κινητή οδοντιατρική μονάδα του οργανισμού βρέθηκε στο Μαρούσι και στη Ζάκυνθο πραγματοποιώντας οδοντιατρικές εξετάσεις σε 4.724 παιδιά. Η κινητή οφθαλμολογική μονάδα επισκέφτηκε τον οικισμό Φυλής στα Νέα Λιόσια πραγματοποιώντας οφθαλμολογικές εξετάσεις σε 50 παιδιά.
Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες καθιστούν κάθε προσφορά απαραίτητη για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη δράση της προληπτικής ιατρικής και τη σημαντική βοήθεια της Johnson & Johnson βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη στον τομέα της υγείας. Μάλιστα από το 2002 όπου και ξεκίνησε η δράση της προληπτικής ιατρικής έως και το 2014, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις σε 57.550 παιδιά πανελλαδικά, ενώ μόνο το 2014 πραγματοποιήθηκαν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 15.698 παιδιά.
Κύριος στόχος της δράσης είναι η πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων με στόχο την παροχή πρόληψης, την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και την καθοδήγησή τους για τη σωστή αντιμετώπιση τους, την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σημασία της πρόληψης και τη στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων. Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις παιδιών που παραπέμπονται στα τμήματα του Οργανισμού για περαιτέρω στήριξη.
Επόμενοι σταθμοί του «Ιπποκράτη» είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (20 – 30 Απριλίου), η Αλεξανδρούπολη (4 – 8 Μαΐου), η Ξάνθη (11 – 15 Μαΐου) και τα Ιωάννινα (18 – 22 Μαΐου). Η οδοντιατρική μονάδα θα βρεθεί στην Αργυρούπολη (20 Απριλίου – 5 Μαΐου) και στα Δωδεκάνησα (18 Μαΐου – 3 Ιουνίου).
Τέλος, η κινητή οφθαλμολογικής μονάδας θα βρίσκεται από τις 15 Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργιες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών».