Λούκα Κατσέλη: Εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη αναλαμβάνει πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ. Επίσης εξελέγησαν ως αντιπρόεδροι ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, ο καθηγητής Βασίλειος Ράπανος, πρόεδρος της Alpha Bank και ο καθηγητής Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος της Eurobank.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη αναλαμβάνει πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, το διοικητικό της συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε ομόφωνα ως πρόεδρό του την καθηγήτρια κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Επίσης, εξέλεξε ως αντιπροέδρους τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, τον καθηγητή Βασίλειο Ράπανο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank και τον καθηγητή Νικόλαο Καραμούζη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Ergasias.

Η Λούκα Κατσέλη ορίστηκε, επίσης, από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΤ ως εκπρόσωπός της στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε διεθνείς οργανισμούς.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας την κυρία Λούκα Κατσέλη θα αναπληρώνει ο κ. Νικόλαος Καραμούζης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία