Στην ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος από τη Σαουδική Αραβία προς τη χώρα, καθώς και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στοχεύει η επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κυρίας Ελενας Κουντουρά στο Ριάντ το Σάββατο.
Αφορμή για το ταξίδι είναι το 1ο Greek Tourism Workshop στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, ενώ κατά την παραμονή της η κυρία Κουντουρά θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους της κυβέρνησης. Ειδικότερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σαουδαραβικής Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων (SCTA) Πρίγκιπα Sultanbin Salmanbin, τον υπουργό Μεταφορών Abdullahbin Abdulrahman Al-Moqbel, Abdulaziz Al Saud, τον υφυπουργό Υγείας Dr Mohammed Al Khoshaim, τον υφυπουργό Ενημέρωσης Dr. Abdullah Al Jasser, τον πρόεδρο της Kingdom Holding Co Πρίγκιπα Al Waleedbin Talalbin Abdulaziz AlSaud.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν επίσης παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών και τουριστικών προϊόντων σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης και business to business επαφές των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν με τους κατά τόπους Tour Operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Νωρίτερα την Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο του Ουζμπεκιστάν κ. Olim Kasimov, με τον οποίο συζήτησε την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης του Ουζμπεκιστάν με την Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τις αναδυόμενες αγορές. Στόχος του υπουργείου είναι να τονωθεί το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν στενοί δεσμοί τόσο λόγω της ελληνικής ομογένειας στην περιοχή, όσο και της ιστορικής παρουσίας του Μ. Αλεξάνδρου στο Ουζμπεκιστάν.
Εξετάσθηκε επίσης η δυνατότητα διοργάνωσης επιχειρηματικού φόρουμ στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα ή το Ουζμπεκιστάν, με την ευκαιρία μελλοντικής επίσκεψης της αναπληρώτριας υπουργού στη χώρα.