ΠαΣοΚ για συνάντηση Τσίπρα-Παπανδρέου: Ωραία ατμόσφαιρα

«Ωραία ατμόσφαιρα» σχολίασαν κύκλοι του ΠαΣοΚ τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή του Πάσχα για ανταλλαγή ευχών.

«Ωραία ατμόσφαιρα» σχολίασαν κύκλοι του ΠαΣοΚ τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή του Πάσχα για ανταλλαγή ευχών.

Οι ίδιες πηγές όμως τονίζουν με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ότι το συνέδριο του Μαίου θα αφορά την παράταξη και δεν θα λειτουργήσει ως «τρύπα» επιστροφής στο παρελθόν με την επανεμφάνιση των λίγων εκείνων επωνύμων προσώπων που υπονόμευσαν συνειδητά την ενότητα της παράταξης και έχουν τεράστια και ασυγχώρητη ιστορική, ηθική και πολιτική ευθύνη. Πρόκειται για διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου και όχι για διεργασίες μετατροπής του χώρου σε θλιβερή ουρά ενός ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

«Η συνάντηση των κκ. Τσίπρα και Παπανδρέου σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήρθε στη συνέχεια φιλικών τηλεφωνικών επαφών τους, όπως αυτή της Κυριακής του Πάσχα για ανταλλαγή ευχών. «Ωραία ατμόσφαιρα», παρατηρούσαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του κ. Παπανδρέου σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία δήλωνε το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ «με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου» !

Από τη δική του πλευρά ο κ. Τσίπρας, αφού φρόντισε να εξαιρεθεί η περίοδος 2004-2009 από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, στην ομιλία του κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Μ. Δευτέρα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το «πώς έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τις Κάννες και σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου».

Ο κ. Βενιζέλος του υπέδειξε να ρωτήσει τις κυρίες Κατσέλη, Παναρίτη και Σακοράφα και τους κκ. Κουρουπλή, Βουδούρη, Παραστατίδη, Μιχελογιαννάκη κοκ. Φαίνεται όμως ότι ο κ. Τσίπρας προτίμησε να συζητήσει το θέμα απευθείας με τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου «με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «, παρατηρούσαν οι ίδιοι κύκλοι.

Μια καλή ιδέα είναι να εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ και η περίοδος 2009-2011 της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ώστε η συζήτηση να ξεκινήσει από το δεύτερο πρόγραμμα, το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του χρέους, έλεγαν ειρωνικά κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για να συμβάλει στην προοπτική της ευρύτερης παράταξης και όχι ως «τρύπα » επιστροφής στο παρελθόν με την επανεμφάνιση των λίγων εκείνων επωνύμων προσώπων που υπονόμευσαν συνειδητά την ενότητα της παράταξης και έχουν τεράστια και ασυγχώρητη ιστορική, ηθική και πολιτική ευθύνη. Πρόκειται για διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου και όχι για διεργασίες μετατροπής του χώρου σε θλιβερή ουρά ενός ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, υπογράμμιζαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ που υπενθύμισαν ταυτοχρόνως ότι ο κ. Βενιζέλος έχει θέσει το σχετικό πολιτικό πλαίσιο με απόλυτη σαφήνεια».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk