Στη σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας και της εκβίασης, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί καταγγελία κρατουμένου σύμφωνα με την οποία ο 34χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, που έγινε την Τρίτη, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κρατούμενος, ο οποίος διανύει άδεια, παρέδωσε στον σωφρονιστικό υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό (5.000) ευρώ, κινητό τηλέφωνο και (385) ευρώ.

Επιπλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις, ενώ παράλληλα διερευνώνται καταγγελίες σε βάρος του, για εισαγωγή στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.