Τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τους βουλευτές Λιάνα Κανέλλη, Βασίλη Κικίλια, Σπύρο Λυκούδη, Παναγιώτη Ρήγα, Μαρία Κανελλοπούλου, προτείνει, μεταξύ άλλων, ως συμπληρωματικούς μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που τυπικά αρχίζει τη Δευτέρα 20 Απριλίου, η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Δημοκρατική Συσπείρωση, καλεί σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ενεργοποιήσει πολιτικά αντανακλαστικά για τη δίκη.
«Προβληματίζει η απουσία από τον κατάλογο μαρτύρων, που κλήθηκαν από την εισαγγελία, εκπροσώπων των κομμάτων που είχαν κληθεί να καταθέσουν κατά την προδικασία», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Για τον σκοπό αυτό, στη δίκη έχουν κληθεί από την πολιτική αγωγή να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας πρόσωπα που ανήκουν σε ένα ευρύτατο φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας».
Και συμπληρώνεται: «Η Δημοκρατική Συσπείρωση θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις και νομικά, μέσω των δικηγόρων της, ως πολιτική αγωγή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ώστε να τιμωρηθούν όχι μόνον οι φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων, αλλά και η ηγεσία της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης».
Στους προτεινόμενους μάρτυρες συγκαταλέγονται ο Βασίλης Βαλασόπουλος, δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιάννης Βλάχος, δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής, Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ, ο Στέλιος Μπενετάτος, πρώην δήμαρχος Νίκαιας, και ο Γιάννης Πατσιλινάκος, γιατρός – πρώην δήμαρχος Περάματος.