«Τα αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα μας καθιστούν αναπόφευκτη την εκπόνηση και την εφαρμογή έκτακτου σχεδίου από την κυβέρνηση. Η απόφαση για τη μεταφορά των νεοεισερχομένων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και η δημιουργία καταυλισμών και ειδικών χώρων όπου θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ήταν εισήγηση του υπουργού ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου και αποτελεί δικαίωση των θέσεων του», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Βασικό κριτήριο της πρότασης του προέδρου των ΑΝΕΛ είναι η θέση ότι τα κύματα των μεταναστών και των προσφύγων δεν μπορούν να παραμένουν στα νησιά για λόγους υγείας, αλλά και επειδή είναι αδύνατος εκεί ο έλεγχός τους, καθώς και ο αναγκαίος διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες» ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη, προσθέτοντας ότι « με την υιοθέτηση της πρότασης του κ. Καμμένου αποτρέπεται η περαιτέρω διόγκωση του προβλήματος στα νησιά, κάτι βεβαίως που δεν μπορούν να αντέξουν».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισημαίνουμε ωστόσο ότι το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών από τις χώρες της Μ. Ανατολής είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει αφενός να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το σύμφωνο επαναπροώθησης που έχει υπογράψει και αφετέρου θα πρέπει να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των μεταναστών και προσφύγων» κατέληξε στην δήλωσή της η κ. Χρυσοβελώνη.