Σομαλία: Βόμβες και έφοδος ισλαμιστών στο υπουργείο Παιδείας

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε το υπουργείο Παιδείας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας για να ακολουθήσει έφοδος ενόπλων εντός του κτιρίου και μάχη με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Τα σημάδια της ισλαμιστικής Αλ Σαμπάμπ φέρει η επίθεση.

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε το υπουργείο Παιδείας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας για να ακολουθήσει έφοδος ενόπλων εντός του κτιρίου και μάχη με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.

Η επίθεση φέρει τα σημάδια της ισλαμιστικής Αλ Σαμπάμπ, η οποία έχει διεξάγει πλήθος ανάλογων επιθέσεων στο Μογκαντίσου κατά το παρελθόν επιχειρώντας να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από την Δύση σομαλική κυβέρνηση με στόχο να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος.

Εντούτοις η οργάνωση δεν έχει αναλάβει επί του παρόντος την ευθύνη.

«Πρώτα σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, μία έκρηξη ποδηλάτου και μία αυτοκινήτου, και στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο. Οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη» δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο Reuters.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk