Στις 21 Απριλίου, σε επίπεδο αντιπροσώπων και εμπειρογνωμόνων, θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ιράν και τις χώρες της ομάδας 5+1 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανακοίνωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Τις δηλώσεις του ιρανού υπουργού Εξωτερικών από τη Μαδρίτη, όπου έφθασε την Τρίτη και συναντήθηκε με τον ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το Ιράν και οι χώρες της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) κατέληξαν στις αρχές Απριλίου σε μια προκαταρκτική συμφωνία για το επίμαχο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και έχουν στόχο να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία έως το τέλος Ιουνίου.

Παρά την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών, παραμένουν αρκετές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, όπως το πόσο γρήγορα θα αρθούν οι κυρώσεις και αν το Ιράν θα μπορεί βάσει της τελικής συμφωνίας να χρησιμοποιεί συσκευές φυγοκέντρησης προηγμένης τεχνολογίας.