Τρία είναι τελικά τα θύματα της ένοπλής επίθεσης του ιταλού επιχειρηματία Κλάουντιο Τζιαρντιέλο, ο οποίος άνοιξε πυρ το πρωί της Πέμπτης σε αίθουσα του δικαστηρίου του Μιλάνου.

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς. Σύμφωνα με επίσημο απολογισμό των ιταλικών αρχών, οι νεκροί είναι τρεις: ο πρώην δικηγόρος του επιχειρηματία, Λορέντσο Κλάρις Αππιάνι, ο δικαστής Φερντινάντο Τσάμπι και ο Τζόρτζιο Έρμπα, συγκατηγορούμενος με τον δράστη για δόλια χρεοκοπία.

Δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση, με τον έναν από αυτούς (ανιψιό του Τζαρντιέλλο) να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Τζιαρντιέλο, επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, επρόκειτο να δικαστεί για δόλια χρεοκοπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο συνήγορος υπεράσπισής του του ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπόθεση, ο Τζιρντιέλο κατελήφθη από αμόκ και άρχισε να πυροβολεί.

Εν μέσω του πανικού που ακολούθησε, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει. Οι αρχές εκκένωσαν το δικαστήριο και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Λίγη ώρα αργότερα ο ιταλός επιχειρηματίας συνελήφθη σε προάστιο του Μιλάνου, όπου είχε καταφέρει φτάσει με μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο Τζιαρντιέλο κατάφερε να μπει στο δικαστήριο έχοντας κρύψει το όπλο στο σακάκι του.

«Ήθελα να εκδικηθώ εκείνους που με οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή» δήλωσε ο δράστης στους καραμπινιέρους μόλις τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του.

Η εισαγγελία του Μιλάνου έκανε γνωστό ότι εκτός από το περίστροφο, έφερε μαζί του δυο γεμιστήρες και δεκατρείς σφαίρες.

«Αν δεν τον συλλαμβάναμε λίγο έξω από το Μιλάνο, θα μπορούσε να δολοφονήσει και άλλους ανθρώπους» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.