Βήματα προόδου στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών, διαπίστωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Euro Working Group (ΕWG), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς αν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς ως το τέλος Απριλίου.

Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε, επίσης, ότι το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου, σημειώνοντας πως θα ήταν «ευπρόσδεκτη» η επίτευξη συμφωνίας πριν από την ημερομηνία αυτή.

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και σημειώνουμε πρόοδο βήμα-βήμα», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Εξάλλου, κοινοτικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο χθεσινό EWG δεν δόθηκε κανενός είδους τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι απομένουν πολλά που πρέπει να γίνουν σε τεχνικό επίπεδο και ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος για να ληφθεί απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.