Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεώργιος Καμάρας» στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του κυπέλλου και ουσιαστικά εξασφάλισε την συμμετοχή στο τελικό του θεσμού.

Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» σημείωσαν οι Ντοσεβί (21΄,57΄) και Χάρα (26΄).

Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πως θέλει να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο αγώνα, πιέζοντας αρκετά ψηλά και αναλαμβάνοντας από νωρίς τα ηνία του αγώνα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 4΄ με εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες που απέκρουσε με δυσκολία ο Ταΐρης.

Στο 21΄ ο Αργεντινός εκτέλεσε και πάλι φάουλ η μπάλα κόντραρε στο τείχος και στην συνέχεια κατέληξε στον Ντοσεβί που με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.

Περιπετειώδες ήταν και το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού με τον Μπενίτες να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα να ντριμπλάρει τον Ταΐρη αλλά το σουτ του που έκανε κόπηκε πάνω στην γραμμή με την μπάλα όμως να καταλήγει στον Χάρα που με προβολή έκανε το 2-0 στο 26΄.

Στο 57΄ ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Ντοσεβί, με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ταΐρη διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-0.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες: Μπάμ Μπάμ, Κοτσώνης – Μποτία, Ντομίνγκες

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Πινέιρο (78΄ Χατζής), Σουάνης, Λαγός (71΄ Καραδεμήτρος), Ανγκούλο, Μπαμ Μπαμ (52΄ Άρτσιτς), Ψιάνος.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Εντινγκά (71΄ Διαμαντάκος), Μιλιβόγιεβιτς, Ντοσεβί, Ντομίνγκες (70΄ Φορτούνης), Μπενίτες, Χάρα (59΄ Φουστέρ).