Για την οριακή κατάσταση της λειτουργίας του υγειονομικού συστήματος της χώρας μας, ως αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης των δημόσιων δαπανών Υγείας στο 4,3% του ΑΕΠ, ενημέρωσαν τη Μεγάλη Πέμπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, αναφέρθηκε στην αποδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης, στα προβλήματα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών, η υγεία αποτελεί κυρίαρχο κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να προσφέρεται ισότιμα σε όλους τους πολίτες. Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό των δομών Υγείας, είπαν, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι θα κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του συστήματος υγείας και της ανάταξης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κκ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (α’ αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος (β’ αντιπρόεδρος), Δημήτρης Βαρνάβας (γενικός γραμματέας) και Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης (ταμίας).