• Αναζήτηση
 • Αμετακίνητο το Βερολίνο στο θέμα των επανορθώσεων

  Την πάγια θέση της σε ό,τι αφορά την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων επανέλαβε και τη Μ.Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την ηθική της ευθύνη, αλλά θεωρεί το ζήτημα νομικώς και πολιτικώς οριστικά διευθετημένο από τη Συμφωνία 2+4. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης διευκρίνισαν ακόμη ότι αυτό το θέμα δεν πρέπει να συνδέεται με το ζήτημα της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ η Καγκελαρία αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα.

  Την πάγια θέση της σε ό,τι αφορά την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων επανέλαβε και τη Μ.Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την ηθική της ευθύνη, αλλά θεωρεί το ζήτημα νομικώς και πολιτικώς οριστικά διευθετημένο από τη Συμφωνία 2+4.

  Εκπρόσωποι της κυβέρνησης διευκρίνισαν ακόμη ότι το ζήτημα των επανορθώσεων δεν πρέπει να συνδέεται με αυτό της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ η Καγκελαρία αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

  «Το κάθε μέλος της κυβέρνησης έχει τη δική του ρητορική» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι τα δύο θέματα πρέπει να τα βλέπει κανείς χωριστά. «Τα δύο θέματα είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο» τόνισε και η ίδια.

  Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η Κριστιάνε Βιρτς επισήμανε ότι η Καγκελαρία δεν σχολιάζει τα ταξίδια ξένων ηγετών, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σαουάν Σέμπλι τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δηλώσει πως βλέπει τόσο το μέλλον της όσο και τη λύση της κρίσης εντός ΕΕ.

  Οικονομία