Την πάγια θέση της σε ό,τι αφορά την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων επανέλαβε και τη Μ.Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την ηθική της ευθύνη, αλλά θεωρεί το ζήτημα νομικώς και πολιτικώς οριστικά διευθετημένο από τη Συμφωνία 2+4.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης διευκρίνισαν ακόμη ότι το ζήτημα των επανορθώσεων δεν πρέπει να συνδέεται με αυτό της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ η Καγκελαρία αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

«Το κάθε μέλος της κυβέρνησης έχει τη δική του ρητορική» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι τα δύο θέματα πρέπει να τα βλέπει κανείς χωριστά. «Τα δύο θέματα είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο» τόνισε και η ίδια.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η Κριστιάνε Βιρτς επισήμανε ότι η Καγκελαρία δεν σχολιάζει τα ταξίδια ξένων ηγετών, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σαουάν Σέμπλι τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δηλώσει πως βλέπει τόσο το μέλλον της όσο και τη λύση της κρίσης εντός ΕΕ.