Συνάντηση εργασίας είχαν το πρωί της Μ.Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο αποδοτικότερος συντονισμός των δύο υπουργείων με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μεγιστοποίηση του παραγόμενου πλούτου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων η δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επισκεπτών για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες που δεν θα περιορίζονται στην επίσκεψη μνημείων.

Συζητήθηκε η βελτιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους, με γενίκευση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στα όρια της φέρουσας ικανότητας των μνημείων, αλλά και η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που θα προσελκύσει ξένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στη χώρα μας.

Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας με σκοπό την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού μέσω της παρουσίας του ΕΟΤ στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, τη δημιουργία και την ανταλλαγή περιεχομένου για το visitgreece.gr και τις ιστοσελίδες του υπουργείου Πολιτισμού, με καταγραφή των πολιτιστικών και άλλων δρώμενων σε όλη την επικράτεια για την έγκαιρη προβολή τους.