Αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο ότι η μεταναστευτική πολιτική της ευρώπης είναι σε λάθος κατεύθυνση, είπε ο πρωθπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συζήτηση που είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και σε κοινή Συντέντευξη Τύπου.

Κοινές δηλώσεις Αλ.Τσίπρα-Δημ. Αβραμόπουλου

Η ελλάδα εξαιτίας πολιτικών επιλογών που δεν είχαν ως στόχο να διαμοιράσουν την ευθύνη μετατράπηκε σε ένα αρνητικό παράδειγμα αποθήκης ανθρώπινων ψυχών, είπε ο πρωθυπουργός.

Η αντιμετώπιση της μετανάστευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση προϋποθέτει διπλή αλληλεγγύη τόσο προς τους ανθρώπους αυτούς που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες αλλά και από την Ε.Ε. προς τις χώρες που βρίσκονται στα όριά της και δέχονται τα κύματα αυτών των μεταναστών, τόνισε. «Πρέπει να είναι έμπρακτη η αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών κρατών προς τα κράτη που δέχονται τις πιέσεις των μεικτών μεταναστευτικών ροών» τόνισε.

«Συμφωνήσαμε με τον Επίτροπο», κατέληξε τέλος ο πρωθυπουργός, «ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική μεταναστευτική πολιτική μακράς πνοής, ενταγμένη στην ευρωπαϊκή στρατηγική και πλαίσιο, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες».

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της» είπε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος παίρνοντας με τη σειρά του το λόγο ο οποίος είπε πως πράγματι όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Ευρώπη είναι κοινή συνείδηση ότι στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική κάτι πρέπει να αλλάξει.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον έλληνα επίτροπο στην ΕΕ ήταν να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας αλλά τελικά αναβλήθηκε.

Ο λόγος της αναβολής ήταν η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο.

Τη συνάντηση ζήτησε ο Πρωθυπουργός και θα έχει θέμα τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να βοηθήσει ο κ. Αβραμόπουλος σε αυτές.