«Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, εντείνοντας τη σύγχυση που επικρατεί για το θέμα, λίγες ημέρες μετά την κατηγορηματική δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη ότι δεν ψηφίζει τέτοιο μέτρο.

Ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε βέβαια ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στις προτάσεις που έστελε η Αθήνα. Ωστόσο, προφανώς λόγω των πιέσεων των δανειστών, δεν το απορρίπτει.

Αντίθετα κατηγορηματικός είναι σε ότι αφορά τις κόκκινες γραμμές σε Ασφαλιστικό και εργασιακά τις οποίες όπως είπε επανέλαβε ο κ. Βαρουφάκης και στην γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ.Λαγκάρντ στη συνάντησή τους.

Επιβεβαιώνει συζητήσεις για αύξηση ΦΠΑ

Αν και ξεκαθάρισε ότι το μέτρο αύξηση του ΦΠΑ δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο.

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί»
τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας την επισήμανση ότι οι δηλωσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα είναι πολλές φορές αντιφατικές, προσθέτοντας όμως ότι:

«Η συζήτηση είναι ανοικτή- αυτό που έχει πει, δηλαδή και η κυρία Βαλαβάνη και ο κύριο Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group».