Ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για το ενδεχόμενο να στηθεί κάλπη -είτε δημοψηφίσματος, είτε πρόωρων εκλογών- στην περίπτωση που δεν ικανοποιεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Υπέρ αυτής της εκδοχής τάχθηκε το πρωί του Σαββάτου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στο Mega, o Κ.Χρυσόγονος επισήμανε: «Αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει στη συνέχεια να έρθει στα συλλογικά όργανα, παραδείγματος χάρη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είμαστε ικανοποιημένοι το φέρνουμε στη βουλή, αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι το πηγαίνουμε στο λαό. Αν δεν καταφέρουμε να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή».

Επισήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει λαϊκή εντολή ούτε για ρήξη ούτε για υποχώρηση σε εξωφρενικές απαιτήσεις εκ μέρους των δανειστών και συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος.

O κ. Χρυσόγονος εξέφρασε την άποψη ότι λόγω των προβλημάτων που προκαλούνται στην οικονομία από τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις, η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν και πάντως εντός Απριλίου.