Την αγανάκτησή της για τη «φρενήρη αντιρωσική εκστρατεία» αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και πολιτικών αναλυτών εξέφρασε με επίσημη ανακοίνωσή του την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, συνεχίζοντας τον πόλεμο δηλώσεων που έχει ενταθεί μετά την κρίση στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «προπαγανδιστές» που εργάζονται κατόπιν εντολών της Ουάσινγκτον και οι οποίοι παράγουν «ρωσοφοβικούς λίβελους χτίζοντας προσεκτικά μια εχθρική εικόνα της Ρωσίας, ενσταλάζοντας το μίσος για οτιδήποτε ρωσικό στους απλούς ανθρώπους».

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Η Ρωσία κατηγορείται ότι ενισχύει στρατιωτικά και πολιτικά τους φιλορώσους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο επισήμως η ρωσική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι οι ρώσοι πολίτες και στρατιωτικοί που πολεμούν στο ουκρανικό έδαφος έχουν μεταβεί εκεί εθελοντικά.