Πρόγραμμα στέγης-εργασίας από δήμο Περάματος και Γιατρούς του Κόσμου

Η στήριξη οικογενειών της περιοχής του Περάματος που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης και εργασίας βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου προγράμματος που θα υλοποιήσουν από κοινού ο Δήμος Περάματος και η Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».

Η στήριξη οικογενειών της περιοχής του Περάματος που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης και εργασίας βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου προγράμματος που θα υλοποιήσουν από κοινού ο Δήμος Περάματος και η Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».

Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη αστέγων και απειλουμένων από έλλειψη στέγης που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και υπό καθεστώς φτώχειας στο δήμο Περάματος.
Το έργο «Στέγη και Εργασία» χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Υπουργείου Εργασίας με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού.
Οι βασικές ενέργειες στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν στον τομέα της στέγασης, κάλυψη ενοικίου εννέα οικογενειών για διάστημα 12 μηνών, κάλυψη δαπανών επισκευής υφιστάμενης κατοικίας για 6 κατοικίες και κάλυψη δαπανών οικοσκευής και βασικών αναγκών για 5 οικογένειες.
Ακόμη, προβλέπεται η κάλυψη δαπανών σίτισης για οκτώ οικογένειες για διάστημα 12 μηνών. Η στήριξη περιλαμβάνει ακόμα κάλυψη βασικού μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για 3 άτομα κάτω των 25 ετών για ένα έτος και κάλυψη βασικού μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για 5 άτομα άνω των 25 ετών για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης με συμμετοχή δυνητικά ωφελουμένων του έργου, καθώς και η δημιουργία ιστοτόπου προβολής του έργου για την ενημέρωση τοπικών επιχειρηματιών και δυνητικά ωφελουμένων.
Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία διαδικτυακού τόπου προκειμένου να υπάρξει χώρος για διαβούλευση σχετικά με την ανάδειξη των καλών πρακτικών που θα προκύψουν από την υλοποίηση του προγράμματος καθώς και για την άμεση ενημέρωση των ωφελουμένων για τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα.
Το έργο «Στέγη & Εργασία» θα υλοποιηθεί από το Δήμο Περάματος και του Γιατρούς του Κόσμου σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος («ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ», βάση της με Αρ. Πρωτ.: Δ28/οικ. 31354/2352, από 15/09/2014 Πρόσκλησης Δικαιούχων στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12, όπως ισχύει, με ΑΔΑ: 6ΒΝΛΛ-ΣΨΚ).
Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη επίσημη σύμπραξη του Δήμου Περάματος με τους «Γιατρούς του Κόσμου», στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που λαμβάνει ο δήμος για συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με υγιείς και έντονα δραστηριοποιούμενες οργανώσεις.
Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk