Βίκυ Σταμάτη: «Περιπλανιόμουν όλη νύχτα για να δω το παιδί μου»

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Βίκυ Σταμάτη στην αστυνομία. Κρυβόταν στην Παναγίτσα Χαϊδαρίου λίγα μέτρα μακριά από το Δρομοκαϊτειο. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της απόδρασης (πλημμέλημα).

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Βίκυ Σταμάτη στην αστυνομία. Κρυβόταν στην Παναγίτσα Χαϊδαρίου λίγα μέτρα μακριά από το Δρομοκαϊτειο. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της απόδρασης (πλημμέλημα). Στις15.40 η Βίκυ Σταμάτη έφυγε από την Παναγίτσα με αυτοκίνητο της Αστυνομίας ενώ τη συνόδευαν, σε άλλο αυτοκίνητο, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από τον δικηγόρο της.Το «Βήμα» κατέγραψε τον διάλογο των δικαστικών λειτουργών με την Βίκυ Σταμάτη και με τον δικηγόρο της. Το πρώτο που τους είπε είναι «θέλω να δω το παιδί μου έστω για λίγο». Οταν ρωτήθηκε πώς έφυγε είπε πως «περπατούσα όλη τη νύχτα κοντά στο νοσοκομείο, περιπλανιόμουνα με σκοπό να πάω στο παιδί μου. Οταν κουράστηκα βρήκα καταφύγιο στην εκκλησία». Στην εκκλησία μάλιστα είδε δύο παιδιά και λίγο πριν πάει ο εισαγγελέας τους ρώτησε πως τα λένε. (Στις φωτογραφίες αριστερά: Η Βίκυ Σταμάτη χάραξε σε κορμό, δέντρου, στο προαύλιο της εκκλησίας, το μήνυμά της: «Μάνα=10 ζωές και κάτι περισσεύει – Vicky Stam Tso. Κάτω: ο κ. Πεπόνης την ώρα που συνομιλεί με την Βίκυ Σταμάτη στο αυτοκίνητο).

Η κυρία Σταμάτη οδηγείται στη ΓΑΔΑ. Θα περάσει από αυτόφωρο εάν η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει.

Νωρίτερα, μέσω του δικηγόρου της κ. Φραγκίσκου Ραγκούση η κυρία Βίκυ Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου είχε εκδηλώσει την επιθυμία να παραδοθεί στην εισαγγελία εφετών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η κυρία Σταμάτη είχε επικοινωνήσει μέσω τρίτου προσώπου, γυναίκας, που γνώριζε που βρίσκεται, με τον δικηγόρο της και εκδήλωσε την επιθυμία να εμφανιστεί στη δικαιοσύνη και ειδικότερα στον εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τη φυγή της από το Δρομοκαϊτειο ώστε να διασφαλιστεί η οικειοθελείς εμφάνισή της.Ο διάλογος που έγινε με τον δικηγόρο της ήταν ο εξής:

– Κύριε Ραγκούση πριν από λίγο είδα την Βίκυ Σταμάτη. Θέλει να εμφανιστεί, τί να κάνω;

Ραγκούσης: Να επικοινωνήσουμε με την εισαγγελία. Παίρνω τώρα τον προϊστάμενο, πες μου ακριβώς πού βρίσκεται να ενημερώσω για το μέρος.

Παραίτηση Κούγια

«Μετά από αυτήν την κωμικοτραγωδία της «αυθορμήτου» αποδράσεως – παραδόσεως της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου δηλώνω ότι παραιτούμαι ανεπιφύλακτα της υπερασπίσεώς της» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας και συνεχίζει λέγοντας ότι «ενημέρωσα ήδη προσωπικά με επίσκεψή μου στις φυλακές τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο και, παρά τις προτροπές του να παραμείνω συνήγορός της, αποφάσισα να παραιτηθώ».

Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε για μια ακόμη φορά την απόλυτη διαφωνία του με αυτήν την ενέργεια της Βίκυς Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου και σημειώνει: «Εύχομαι αυτοί που την συμβουλεύουν ή της συμπαρίσταται σε τέτοιου είδους ενέργειες ν’ αποδειχτούν αποτελεσματικοί».

Ο κ. Κούγιας, σημειώνει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και το κράτος δικαίου και καταλήγει: «Τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου που συμπαρεστάθησαν στην υπεράσπιση της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου καθ’ όλη την διάρκεια του δικαστηρίου στον πρώτο βαθμό, καθώς και στην τελευταία νόμιμη προσπάθεια εξόδου της από τις φυλακές, ευχόμεθα στην κα Βασιλική Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου να έχει την καλύτερη απόφαση και με την αξιοποίηση της νομοθετικής ρυθμίσεως που επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να είναι σύντομα κοντά στο παιδί της και στα αγαπημένα της πρόσωπα».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk