• Αναζήτηση

Υεμένη: Το Ιράν έστειλε βοήθεια στους αντάρτες – Οι επιδρομές συνεχίζονται

Η Τεχεράνη παρέδωσε από αέρος βοήθεια στους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, την ώρα που οι επιδρομές από τη Σαουδική Αραβία και τις σύμμαχες χώρες εναντίον θέσεών τους συνεχίζονται. Η ιρανική βοήθεια, σύμφωνα με τις αναφορές, περιοριζόταν σε φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και τρόφιμα.

Η Τεχεράνη παρέδωσε από αέρος βοήθεια στους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, την ώρα που οι επιδρομές από τη Σαουδική Αραβία και τις σύμμαχες χώρες εναντίον θέσεών τους συνεχίζονται.

Η ιρανική βοήθεια, σύμφωνα με τις αναφορές, περιοριζόταν σε φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και τρόφιμα.

Το Ιράν υποστηρίζει τους αντάρτες στην Υεμένη, οι οποίοι και ήλεγχαν μέχρι την έναρξη των επιδρομών την πρωτεύουσα και το βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά αρνείται ότι τους έχει στείλει εξοπλισμό.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε πως η βοήθεια παραδόθηκε την Τρίτη, χωρίς να εξειδικεύει σε ποιο σημείο της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις αναφορές από τις τελευταίες αεροπορικές επιδρομές στις οποίες προχωρά εδώ και πέντε ημέρες οι δυνάμεις χωρών υπό τη Σαουδική Αραβία, τη νύχτα προς Τρίτη επλήγησαν σημεία στην πρωτεύουσα Σαναά, το Σααντέχ στο βορρά και το Γιαρίμ.

Τα πλήγματα έχουν επικεντρωθεί σε αεροπορικές βάσεις που ελέγχουν οι Χούτι και ο ξένος συνασπισμός έχει αναφέρει πως έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του τον εναέριο χώρο της Υεμένης.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk