• Αναζήτηση

Βίντεο: Ρομποτικά μυρμήγκια συνεργάζονται για τη μεταφορά φορτίων

Προϊόν μιας γερμανικής εταιρείας που ειδικεύεται στη Βιομιμητική, αυτά τα ρομποτικά μυρμήγκια σε μέγεθος ανθρώπινης παλάμης μιμούνται τη συνεργατική συμπεριφορά των πραγματικών μυρμηγκιών.

''

Προϊόν μιας γερμανικής εταιρείας που ειδικεύεται στη Βιομιμητική, αυτά τα ρομποτικά μυρμήγκια σε μέγεθος ανθρώπινης παλάμης μιμούνται τη συνεργατική συμπεριφορά των πραγματικών μυρμηγκιών. Η εταιρεία μηχανικής Festo παρουσίασε τα μυρμήγκια ως το όραμά της για τους βιομηχανικούς εργάτες του μέλλοντος, αναφέρει το Reuters. Τα μηχανικά έντομα συντονίζουν τις κινήσεις τους για να πετύχουν έναν κοινό σκοπό, όπως για παράδειγμα τη μεταφορά φορτίων που θα έπεφταν πολύ βαριά για ένα μεμονωμένο ρομπότ.H Festo είχε παρουσιάσει παλαιότερα ένα μηχανικό καγκουρό

Οι θέσεις

Κάθε μυρμήγκι υπολογίζει τη θέση του και αναγνωρίζει τα γύρω αντικείμενα χρησιμοποιώντας στερεοσκοπική κάμερα και αισθητήρα που αντιλαμβάνεται το δάπεδο. Ένα ζευγάρι «δαγκάνες» που προεξέχουν από το κεφάλι επιτρέπει το χειρισμό αντικειμένων. Οι κεραίες του χρησιμοποιούνται για φόρτιση της ενσωματωμένης μπαταρίας λιθίου, ενώ ένας ραδιοπομπός στην περιοχή της κοιλιάς αναλαμβάνουν την επικοινωνία ανάμεσα στους μηχανικούς εργάτες.

Η μέθοδος κατασκευής των ρομπότ είναι επίσης μοναδική, αφού το σώμα του ρομπότ παράγεται από εκτυπωτή τριών διαστάσεων που λιώνει στρώμα προς στρώμα μια σκόνη πλαστικού. Ένας διαφορετικός εκτυπωτής αναλαμβάνει να κατασκευάσει τα κυκλώματα στην πλάτη του εντόμου. Σύμφωνα με τη Festo, παρόμοια ρομπότ θα μπορούσαν να επιτρέψουν στο μέλλον την παραγωγή προϊόντων κατά παραγγελία.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνικών που μιμούνται βιολογικές δομές. Στο παρελθόν είχε παρουσιάσει ένα μηχανικό καγκουρό, μια ρομποτική προβοσκίδα ελέφαντα και έναν βιονικό πιγκουίνο, μεταξύ άλλων. Τα ρομποτικά μυρμήγκια θα παρουσιαστούν τον Απρίλιο στο Hannover Messe, τη μεγαλύτερη έκθεση βιομηχανικής τεχνολογίας του κόσμου.

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk