Ακυρώθηκαν σήμερα Δεύτερα και αύριο Τρίτη τα δρομολόγια του επιβατηγού –οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» από Πειραιά προς Κύθηρα -Αντικύθηρα -Κίσσαμο με επιστροφή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας LANE SEA LINES «λόγω εκτάκτου δεξαμενισμού του Ε/Γ »ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», το δρομολόγιο του πλοίου ΔΕΥΤΕΡΑ 30-03-2015 από Πειραιά προς Κύθηρα -Αντικύθηρα -Κίσσαμο και επιστροφή Τρίτη 31-03-2015 θα παραμείνει ανεκτέλεστο».
Οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερωθούν από τα κατά λιμένα πρακτορεία της LΑΝΕ.
Ο έκτακτος δεξαμενισμός αποφασίστηκε προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη προσάραξη τη περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Κάσου.
Υπενθυμίζεται πως με το πλήρωμα του πλοίου συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσαςκατά την άφιξη του «Βιτσέντζος Κορνάρος» στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να το συγχαρεί «για τις προσπάθειες τους ώστε, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να αντιμετωπιστεί με επιτυχία και με ασφάλεια για τους επιβάτες το πρόβλημα που προέκυψε με την προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι της Κάσου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ.Δρίτσας «θέλησε στο πρόσωπο των μελών του πληρώματος του Βιτσέντζος Κορνάρος να εκφράσει τις ευχαριστίες της πολιτείας και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι με την υψηλής ποιότητας τεχνογνωσία τους συμβάλλουν στην επιτυχή πορεία της Ελληνικής ναυτιλίας σε όλους τους κλάδους».