Τη δίμηνη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών για τον 2ο Διεθνή Γύρο Παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις 20 θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και Νότιας Κρήτης, αποφάσισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Ο κ. Λαφαζάνης τελικά δεν άλλαξε τους όρους του μεγάλου γύρου παραχωρήσεωνγια τις συγκεκριμένες περιοχές, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί στις προγραμματικές του δηλώσεις.
Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών από τις υποψήφιες εταιρείες λήγει στις 14 Ιουλίου 2015.
Η δίμηνη χρονική παράταση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες και οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), με στόχο να καταστεί ακόμα πιο έντονο και πιο ευρύ το ενδιαφέρον χωρών και εταιρειών για την ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων θαλάσσιων περιοχών.
Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης χωρών και εταιρειών σε ένα πολύ πιο διευρυμένο διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολύπλευρων και πολυδιάσταστων διεθνών ενεργειακών σχέσεων της χώρας μας.
Παράλληλα, το υπουργείο, υπό το πρίσμα της νέας πολιτικής που εξήγγειλε η κυβέρνηση, διαμορφώνει και οριστικοποιεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στους τομείς της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, το οποίο θα εφαρμοστεί στις διαγωνιστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.