Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε στην Κουμουνδούρου η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την συνεδρίαση υπήρξε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και την λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που συζητείται σε βαρύ κλίμα στις Βρυξέλες.

Η συνεδρίαση αυτή εντάσεται στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη για το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε στην Ευρώπη αλλά και τις προυποθέσεις που τίθενται από την πλευρά των δανειστών ώστε να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης της χώρας.

Κατά την συνεδρίαση, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. Παρουσίασε διεξοδικά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση και σημείωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα. Τα μέτρα αυτά, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Π.Γ. ενέκρινε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως κατεγράφησαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΠΓ επαναβεβαίωσε τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας.