Ένα χωριό στο τουριστικό κρατίδιο της Γκόα στην Ινδία απαγόρευσε στα ζευγάρια να φιλιούνται δημοσίως, υποστηρίζοντας ότι αυτή η «απαράδεκτη» συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή από τους κατοίκους. Το τοπικό κοινοβούλιο του Σαλβαντόρ Ντε Μούντο, πέρασε ομόφωνα ένα ψήφισμα που απαγορεύει στους τουρίστες να προβαίνουν σε τρυφερές περιπτύξεις όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.
«Υιοθετήσαμε αυτό το ψήφισμα έπειτα από διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε από κατοίκους του χωριού για ζευγάρια που φιλιούνται δημοσίως. Ήταν ο μόνος τρόπος για να το σταματήσουμε αυτό» δήλωσε η Ρέενα Φερνάντες, τοπικός αξιωματούχος. Όπως είπε η ίδια, αρχικά απευθύνθηκαν στις τοπικές Αρχές αλλά όταν δεν δόθηκε λύση αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και πέρασαν ένα ψήφισμα, το οποίο εκτός από τα φιλιά απαγορεύει και την κατανάλωση αλκοόλ και τη δυνατή μουσική σε δημόσιο χώρο.
Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε αν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους παραβάτες. Εκατομμύρια τουρίστες, κυρίως από τη Δύση, συρρέουν στις αμμουδερές παραλίες της Γκόα κάθε χρόνο, αλλά κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις τοπικών πολιτικών έχουν προκαλέσει προβλήματα για τον τουρισμό. Αυτή την εβδομάδα η τοπική κυβέρνηση απαγόρευσε στις γυναίκες υπαλλήλους να φοράνε τζιν και μπλουζάκια χωρίς μανίκια στη δουλειά, ενώ τον περασμένο χρόνο ένας υπουργός απαίτησε να απαγορευθούν τα μπικίνι στις παραλίες.