Σπείρα που εμπλέκεται στη διάπραξη ληστείας και κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε περιοχές της Βοιωτίας εξάρθρωσαν αστυνομικοί.
Ειδικότερα συνελήφθησαν τη Πέμπτη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πέντε μέλη της σπείρας, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29, 28, 22, 19 και 18 ετών, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «αρχηγός» τους.
Εξιχνιάσθηκαν μία υπόθεση ληστείας, η οποία διαπράχθηκε πρόσφατα σε βάρος αλλοδαπών εργαζομένων εταιρείας ζωοτροφών στο Σχηματάρι, καθώς και 97 κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ συνολικής αξίας 330.000 ευρώ
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων, της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας και άλλα αδικήματα
Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται η εμπλοκή των μελών της σπείρας που δρούσε από τον Αύγουστο του 2014 στην διάπραξη κλοπών σε οικίες και καταστήματα.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» την περιοχή της Μάνδρας Αττικής και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες όπου διέμεναν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο τρόπος δράσης τους
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας σχετικά με τον τρόπο δράσης τους τα μέλη της σπείρας προέβαιναν αρχικά στην κατόπτευση και επιλογή των υποψήφιων «στόχων» τους και στην συνέχεια δρώντας μεταμεσονύχτιες ώρες και με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, διέπρατταν κλοπές μετασχηματισμών.
Επιπλέον όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε ληστεία, η οποία διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 14/03/2015, σε βάρος πέντε αλλοδαπών εργαζομένων εταιρείας παραγωγής ζωοτροφών, στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Πιο αναλυτικά, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και λοστού, ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, αφαιρώντας από διάφορους χώρους της εταιρείας χρήματα, ηλεκτρικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον προχώρησαν στην αφαίρεση καλωδίων χαλκού από παρακείμενο υποσταθμό της ΔΕΗ και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες των δραστών, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν πολλές ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρικά εργαλεία, εννέα μαχαίρια, ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών και μία θήκη κυνηγετικού όπλου, τρία ξύλινα κοντάρια και τέσσερα ζευγάρια γάντια, έξι μάλλινοι σκούφοι και μία μάλλινη μπαλακλάδα, ρούχα και καννάβινοι ιμάντες, εννέα κινητά τηλέφωνα και πλήθος συσκευασιών με πακέτα σύνδεσης τηλεφώνων, 30 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, 170 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα, εννέα κούτες που περιείχαν διάφορα απορρυπαντικά και γενικότερα είδη καθαριότητας καθώς και πολλά διαρρηκτικά εργαλεία.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξετάζεται η εμπλοκή των μελών της σπείρας στη διάπραξη κλοπών σε οικίες και καταστήματα σε περιοχές της Βοιωτίας. Επιπλέον σε βάρος τριών εκ των συλληφθέντων (28χρονος, 22χρονος και 19χρονος), υφίστανται διοικητικά μέτρα απομάκρυνσης από την χώρα μας, ενώ επιπλέον ο 18χρονος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην Ελλάδα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.