Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη για να συζητηθούν θέματα σχετικά με το ρόλο και τη λειτουργία των Συνειταιριστικών Τραπεζών, ζητά η ΟΤΟΕ με επιστολή της στον υπουργό. «Θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τις επεξεργασμένες θέσεις της ΟΤΟΕ αλλά και νέες σκέψεις και ιδέες που αφορούν στις Συνεταιριστικές Τράπεζες, οι οποίες κατά τη γνώμη μας αποτελούν έναν ιδιαίτερο τομέα που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά σε επιμέρους και στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δομές της Συνεταιριστικής Πίστης» αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Προηγήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους των συλλόγων -μελών της από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, στους οποίους επανέλαβε τη διαχρονική θέση και στάση της, που αφορά τον ιδιαίτερο ρόλο της λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα και με το πλαίσιο προτάσεών της, τις οποίες έχει καταθέσει από το 2013.

Μάλιστα στη συνάντηση αποφασίστηκε, από κοινού, η χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής κινήσεων και πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν, τόσο σε κεντρικό επίπεδο από την πλευρά της ΟΤΟΕ, όσο και στο επίπεδο των αναγκαίων κινήσεων από την πλευρά των συλλόγων, προς την εξυπηρέτηση των αναγκών που αφορούν τον συνεταιριστικό πιστωτικό τομέα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ως πρώτο βήμα, αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ ΟΤΟΕ και υπουργείου, παρουσία και των συλλόγων, ώστε, αφενός να υπάρξει μία συνολική ενημέρωση για τις προθέσεις και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αφετέρου η ΟΤΟΕ να παραθέσει τις δικές της απόψεις και προτάσεις για τη λειτουργία των συνεταιριστικών τραπεζών και την προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Παράλληλη απαίτηση της ΟΤΟΕ, η οποία θα τεθεί εκ νέου στον υπουργό, παραμένει η επαναπρόσληψη των απολυμένων τραπεζικών από τις συνεταιριστικές τράπεζες, που έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τους.

Κατόπιν της συνάντησης η ΟΤΟΕ έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, στην οποία αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Η ΟΤΟΕ θεωρεί αναγκαίο ως κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων και δεδομένου ότι έχουμε σταθερό και άμεσο ενδιαφέρον για όσα διαδραματίζονται συνολικά στο Τραπεζικό Σύστημα, να θέσουμε υπόψη σας τα ειδικότερα θέματα που αφορούν στο ρόλο και στη λειτουργία των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τις επεξεργασμένες θέσεις της ΟΤΟΕ αλλά και νέες σκέψεις και ιδέες που αφορούν στις Συνεταιριστικές Τράπεζες, οι οποίες κατά τη γνώμη μας αποτελούν έναν ιδιαίτερο τομέα που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά σε επιμέρους και στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δομές της Συνεταιριστικής Πίστης.

Για το σκοπό αυτό, ζητούμε να ορίσετε το συντομότερο δυνατό μια συνάντηση μεταξύ μας, προκειμένου να σας καταθέσουμε τις απόψεις μας για να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις για τα θέματα αυτά που αναφέρονται στις Συνεταιριστικές Τράπεζες τα οποία η ΟΤΟΕ θεωρεί ιδιαίτερα και σοβαρά».