Την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου για άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος επιδιώκει να εξασφαλίσει η κυρία Ρένα Δούρου.
Η νέα περιφερειακή Αρχή, με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρήστο Καραμάνο, φέρνει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης (26.3.2015) πρόταση της παράταξης «Δύναμη Ζωής», με την οποία προβλέπεται η μεταφορά ποσού περίπου 70 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με το ηγετικό επιτελείο της κυρίας Δούρου, η επιλογή αυτή γίνεται ώστε να υπάρχει πιο αποτελεσματική αξιοποίηση μέρους των χρημάτων της Περιφέρειας. Μάλιστα, πρόκειται, όπως σημειώνουν από την Περιφέρεια Αττικής, για χρήματα που βρίσκονται διάσπαρτα σε 99 λογαριασμούς τεσσάρων τραπεζών σχεδόν με μηδενικό επιτόκιο. Θα μεταφερθούν σε λογαριασμό που θα ανοίξει η Περιφέρεια στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε στη συνέχεια, ύστερα από δημοπρασία, διαγωνισμό για την καλύτερη αξιοποίηση-τοποθέτηση, θα επιλεγεί να τοποθετηθούν σε όποια τράπεζα δώσει το καλύτερο επιτόκιο.
Σε ερώτηση του «Βήματος» αν αυτό συνδέεται με την κυβερνητική προτροπή σε ταμεία, φορείς κ.ά. για μεταφορά διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, στέλεχος από επιτελείο της κυρίας Δούρου περιορίστηκε να πει ότι «αφορά πρόταση της περιφερειακής Αρχής Αττικής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόθεμα στην Περιφέρεια Αττικής είναι 340 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 230 εκατ. ευρώ είναι σε προθεσμιακούς λογαριασμούς, με επιτόκιο 2%, και τα υπόλοιπα περίπου 110 εκατ. ευρώ σε τράπεζες με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο.