Παραπέμπονται 32 σε δίκη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Σε δίκη παραπέμπονται 32 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των υποβρυχίων με βούλευμα που εκδόθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών με την υπογραφή της Προέδρου Εφετών κυρίας Ισιδώρας Πόγκα.

Σε δίκη παραπέμπονται 32 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των υποβρυχίων με το βούλευμα 518/2015 που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη από το Συμβούλιο Εφετών με την υπογραφή της Προέδρου Εφετών κυρίας Ισιδώρας Πόγκα.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και οι επιχειρηματίες Πάνος Ευσταθίου, Αλέξανδρος Αβατάγγελος, Μιχάλης Ματαντός, Γιάννης Μπέλτσιος, Παύλος Νικολαΐδης, Αντώνης Χάγιας, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγιών Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, οι χρηματιστές Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, καθώς και στρατιωτικοί, επικεφαλής του ναυτικού, αλλά και μέλη της Επιτροπής Προμήθειας των Υποβρυχίων,
Οι κατηγορίες για τις οποίες θα δικαστούν είναι της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Η υπόθεση αφορά την υπέρογκη προμήθεια τεσσάρων υποβρυχίων για το πολεμικό ναυτικό, ύψους 2,4 δις ευρώ, χωρίς να έχει ακόμη και σήμερα πραγματοποιηθεί η παραλαβή όλου του έργου. Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, οι μίζες που διακινήθηκαν ξεπερνάνε τα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν παραπέμπονται κατά το βούλευμα η Ειρήνη Ευσταθίου, ο δικηγόρος Γιώργος Αγουρίδης, καθώς και οι χρηματιστές Γιώργος Καμάρης, και Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης.
Επίσης αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος Γ. Μπέλτσιος με εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της κατοικίας του.

Ακόμα το Συμβούλιο Εφετών δέχτηκε τη αίτηση του Σωτήρη Εμμανουήλ να περιοριστεί η εγγυοδοσία από 2 εκατ. σε 500.000 ευρώ.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk