Επεισοδιακή με εγκλήσεις και αντεγκλήσεις ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο συγκάλεσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αιφνιδιάζονται τους πάντες φέρνοντας εκτάκτως και με την μορφή του κατεπείγοντος τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ (από τα 350 εκατ. συνολικά του αποθεματικού ταμείου) στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανοίγοντας ειδικό λογαριασμό.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, περιλαμβανομένης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντέδρασαν έντονα στην απόφαση της κυρίας Δούρου να συγκαλέσει εκτάκτως το συμβούλιο με το θέμα αυτό, ενώ υπήρξαν φωνές ότι «θέλετε να πληρώσετε το ΔΝΤ και μαζεύετε χρήματα» και δεν ήσαν λίγοι αυτοί που προειδοποιούσαν την κυρία Δούρου ότι πρέπει «να προσέξει γιατί βρίσκεται στα όρια της απιστίας».

Όλα άρχισαν όταν η πλειοψηφούσα παράταξη επιχείρησε να πείσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι είναι προς το οικονομικό συμφέρον της Περιφέρειας το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν ειπώθηκε το ποσό, αλλά κατ΄ιδιαν έγινε λόγος για 80 εκατ. Εντονα αντέδρασε ο Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην απόφαση αυτή και ότι δεν διασφαλίζεται το αποθεματικό του ταμείου. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διάγει η χώρα μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απιστίας.

Η παράταξη της κυρίας Δούρου, δια του αντιπεριφερειάρχη Χ. Καραμάνου επέμενε ότι οι τόκοι είναι μεγαλύτεροι (από 2% προσφέρεται 2,4% στην Τράπεζα της Ελλάδος) και ότι είναι προς το συμφέρον της Περιφέρειας να προχωρήσει σε άνοιγμα του λογαριασμού στην ΤτΕ. Ακολούθησε ένας πανζουρλισμός με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης άλλος να φωνάζει ότι «μαζεύετε χρήματα για να πληρώσετε το ΔΝΤ», και άλλοι να προειδοποιούν ότι υπάρχει πλέον θέμα της απιστίας με κίνδυνο τα χρήματα αυτά να μετατραπούν σε ομόλογα.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης της κυρίας Δούρου διαπιστώνοντας ότι έχουν πλειοψηφία έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία και όντως πέρασε. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε κατ’ αρχήν το ποσόν των 80 εκατ. ευρώ, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τμηματικώς, όταν και εφόσον θα αποδεσμεύονται.