Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναξαν άνδρες των ΟΥΚ, την ώρα της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, άνδρες των ΟΥΚ φώναζαν: «Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε».

Το ΠαΣοΚ ζητεί να αποδοθούν ευθύνες σε «αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το ‘ελεύθερο’ να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας», εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

«Τα ΟΥΚ φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων. Αλλά με τέτοιον ανεύθυνο Υπουργό Άμυνας τι άλλο θα περίμενε κανείς; Στο Αμερικανικό Κογκρέσο και για πρώτη φορά μπλόκαραν το ψήφισμα για την 25η Μαρτίου λόγω των Τζιχαντιστών που θα στείλει ο ανερμάτιστος υπουργός, πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ιδεολογικός ανανεωτής του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει το ΠαΣοΚ, σημειώνοντας:

«Το θέμα όμως πάνω από όλα είναι ο πολιτικοϊδεολογικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη συστολή δεν υπάρχει; Γίνανε τυφλά υποχείρια του κ. Καμμένου; Θα ζητήσει κανείς ευθύνες από αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το ‘ελεύθερο’ να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας;».

Την τιμωρία όσων ευθύνονται για το περιστατικό ζήτησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, με ανάρτησή της στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

«Tα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία.
Μαθαίνω για τα συνθήματα των ΟΥΚ στη χθεσινή παρέλαση. Μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνουν χωρίς τιμωρία. Είναι δυνατόν; Στην παρέλαση, μονάδες του ελληνικού στρατού, φωνάζουν ‘Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε’; Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει»
έγραψε η κ. Κατριβάνου.

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο Twitter. «Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση,είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο» έγραψε.

Απάντηση ΑΝΕΛ
«Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ, όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο…» αναφέρει σε απάντησή της στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα συνθήματα των ΟΥΚ, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Γιατί λοιπόν, τώρα ο υπερβάλλων ζήλος του κ. Βενιζέλου;» αναρωτιέται η κ. Χρυσοβελώνη και σημειώνει: «Προφανώς, επειδή ενοχλείται από τις επιτυχείς πρωτοβουλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, τις οποίες ο ίδιος στάθηκε ανίκανος να αναλάβει».

«Στο ΠαΣοΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο…» αναφέρει σε απάντησή της στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα συνθήματα των ΟΥΚ, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Γιατί λοιπόν, τώρα ο υπερβάλλων ζήλος του κ. Βενιζέλου;» αναρωτιέται η κ. Χρυσοβελώνη και σημειώνει: «Προφανώς, επειδή ενοχλείται από τις επιτυχείς πρωτοβουλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, τις οποίες ο ίδιος στάθηκε ανίκανος να αναλάβει».