Εχοντας μετατρέψει σε φωτογραφικό φακό το παράθυρο του τρένου, ο Μάρκος Δολόπικος απαθανάτισε πολλές ενδιαφέρουσες εικόνες κατά τη διάρκεια ταξιδιών στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ευρώπης. Αυτό το ατίθασο και πεισματάρικο αποτέλεσμα θα εκτίθεται από την Δευτέρα 6 Απριλίου στο παλιό Δημαρχείο του Τσέλσι στο Λονδίνο.
Λέει ο ίδιος ο φωτογράφος: «Ένα ταξίδι με τρένο, όπως συμβαίνει και με τη ζωή, είναι γεμάτο εναλλαγές συναισθημάτων και διαθέσεων. Μελαγχολικά, φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα τοπία που αναδύονται μέσα από την ομίχλη και δημιουργούν έντονα συναισθήματα. Κάθε στιγμή ένα καινούριο τοπίο εμφανίζεται. Μία καινούρια ιστορία έτοιμη να την αφηγηθεί κάποιος. Κτίρια που στέκουν μοναχικά μέσα στο τοπίο, περιμένοντας την επιβεβαίωση της ύπαρξής τους, που ο φωτογραφικός φακός έρχεται να δώσει.»
Γεννημένος το 1967 στη Θεσσαλονίκη ο Μάρκος Δολόπικος δούλεψε σε πολλά περιοδικά ως το 1993 και εν συνεχεία στη διαφήμιση. Δουλειές του έχου φιλοξενηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές γκαλερί (Αγγλία. Ισπανία. Γερμανία) αλλά και στις Ηνωμένες Ποιλιτείες.