• Αναζήτηση
 • Το απόγευμα η ετυμηγορία των δικαστών για τον Παπακωνσταντίνου

  Στις 6 το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου έχει προτείνει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου την ενοχή του κ. Παπακωνσταντίνου.

  Στις 6 το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

  Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου έχει προτείνει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου την ενοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

  «Προτείνω να κηρυχθεί ένοχος και για τα δύο εγκλήματα (σ.σ. της απόπειρας απιστίας και νόθευσης εγγράφου) και ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα είμαστε περήφανοι για το κράτος μας και τη διοίκησή μας που θα πρέπει να αναβαθμιστεί και θα έχει προς τα έξω και προς τα μέσα μια καλύτερη εικόνα» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

  «Μόνον ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε συμφέρον να διαγράψει τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτός το έκανε» υποστήριξε κατά την αγόρευσή της η Ξένη Δημητρίου, συμπεραίνοντας πως «αυτός έκανε τις διαγραφές, είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του και να μην πληρώσουν φόρους, είτε για προστατεύσει τον εαυτό του και να μην εμφανιστεί ότι είχε συγγενείς στην περίφημη λίστα».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk