Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο είχαν το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και φορέων της πόλης για το θέμα της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στον κ. Παρασκευόπουλο επιδόθηκε ψήφισμα φορέων και του ανέφεραν ότι αυτή η κατάσταση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα δεκάδες παιδιά, όλων των ηλικιών, που πηγαίνουν καθημερινά στο σχολικό συγκρότημα.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν να διεξαχθεί η δίκη σε άλλη δικαστική αίθουσα εκτός του Κορυδαλλού, πράγμα για το οποίο υπάρχει και σύμφωνη γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο υπουργός, από την πλευρά του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είπε ότι διαφωνεί με τη διεξαγωγή της δίκης στον συγκεκριμένο χώρο συμμεριζόμενος την ανησυχία των φορέων της πόλης και δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, κάθε δυνατή λύση για να μη διεξαχθεί εκεί η δίκη.

Επίσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Κορυδαλλού, την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού εξέφρασαν ομόφωνα με ψήφισμά τους όλοι οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη που κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Κορυδαλλού και στην οποία συμμετείχαν βουλευτές όλων των κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Διδασκάλων, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), της κίνησης «Δεν Ξεχνάμε», εκπροσωπώντας τους φίλους και την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Όπως επισημαίνεται, στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες οι πτυχές και οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους καλούνται να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις «στη σκιά συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεων και αστυνομοκρατίας».

Ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης ανέφεραν ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφαση, θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των σχολείων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις φυλακές, προκειμένου να προστατεύσουν τους μαθητές.

Με το ψήφισμα ζητούν την παρέμβαση και του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Επίσης η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 8.00 το πρωί συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρυσ. Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής) και στη συνέχεια αντιφασιστική πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.