Ένοχος για βιασμό ανηλίκων κρίθηκε ο παλαίμαχος τενίστας, Μπομπ Χιούιτ

Ένοχος για την κατηγορία δύο βιασμών και μιας σεξουαλικής παρενόχλησης κατά ανηλίκων κοριτσιών στη δεκαετία του ’80, κρίθηκε ο 75χρονος, σήμερα, Αυστραλός πρώην πρωταθλητής του τένις, Μπομπ Χιούιτ.

Ένοχος για την κατηγορία δύο βιασμών και μιας σεξουαλικής παρενόχλησης κατά ανήλικων κοριτσιών στη δεκαετία του ’80, κρίθηκε ο 75χρονος, σήμερα, Αυστραλός πρώην πρωταθλητής του τένις, Μπομπ Χιούιτ.

Το διάστημα εκείνο, ο παλαίμαχος αθλητής, ο οποίος είχε κερδίσει πολλές διακρίσεις και τίτλους σε Grand Slam, προπονούσε νεαρές αθλήτριες στη Νότιο Αφρική και έπειτα από τόσα χρόνια, δικαστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ (η δίκη εξελίχθηκε στη Νότιο Αφρική), αποδέχτηκε τις κατηγορίες για τις οποίες τον κατηγόρησαν τα θύματα και οι οικογένειές τους.

«Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του κατηγορούμενου είναι συντριπτικά», αποφάνθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μπερτ Μπαμ και συνέχισε:

«Τα εγκλήματα του θύτη δεν παραγράφονται, λόγω της παρόδου του χρόνου, ούτε τα θύματα χάνουν τα δικαιώματά τους. Ο κ. Χιούιτ κρίνεται ένοχος και δεν θα μείνει ατιμώρητος για τις πράξεις του».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφτασαν στο δικαστήριο κάποια από τα θύματα του Χιούιτ πριν από 34 χρόνια, την εποχή εκείνη ήταν ακόμη και 12 ετών.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk