Εκκληση προς τους κρατούμενους των φυλακών να σταματήσουν την απεργία πείνας απευθύνει το υπουργείο Δικαοσύνης με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι πρέπει να αναμείνουν πρώτσα την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που προχωρούν με ταχύτητα.

Η ανακοίνωση του υπουργε΄πιου είναι οι εξής:

«Σχετικά με την ανακοίνωση προσωπικών γιατρών των κρατουμένων απεργών πείνας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι οι γιατροί των σωφρονιστικών καταστημάτων, ή αν χρειαστεί των νοσοκομείων, οφείλουν να παρέχουν θεραπευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην απόφαση των κρατουμένων, με συνεχή παρακολούθηση και ετοιμότητα επέμβασης σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης. Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας θα γίνει το παν για τη φροντίδα της ζωής και της υγείας των κρατουμένων.

Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας προσκαλούνται να διακόψουν την απεργία τους αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν. Κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων».