Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και της διεθνούς κοινότητας αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, εμφανίστηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ρουχανί.
Δηλώσεις αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

«Είναι πολύ πιθανό να καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια» είπε ο Ρουχάνι, εν όψει των νέων συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Μαρτίου.

Δηλώσεις αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τους ομολόγους του της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, Φίλιπ Χάμοντ, Λοράν Φαμπιούς και Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.

Λίγο πριν τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Φαμπιούς επανέλαβε ότι η χώρα του θέλει μια ισχυρή συμφωνία που θα εγγυάται ότι η Τεχεράνη δεν θα αποκτήσει ατομική βόμβα.

«Η Γαλλία θέλει μια συμφωνία, αλλά μια ισχυρή συμφωνία που πραγματικά θα εγγυάται ότι το Ιράν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε πυρηνική ενέργεια μόνο για ειρηνικούς σκοπούς» είπε ο Φαμπιούς.

Το Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις την Παρασκευή και αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου στις 25 Μαρτίου.