Ο ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας καλεί τους πρώην υπουργούς κκ Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη να καταθέσουν ως μάρτυρες στην υπόθεση διερεύνησης του «Σχεδίου Πυθία», το οποίο έχει καταγραφεί ως απόπειρα δολοφονία κατά του πρώην πρωθυπουργού κ Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται και η κλήση του πρώην πρωθυπουργού κ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος περιέχεται επίσης στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Οι κλήσεις αυτές συνδέονται με τον μάρτυρα – κλειδί που έχει εμφανιστεί στην ανάκριση και όπως αποκάλυψε το ΒΗΜΑ εμφανίζεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα τόσο για το Σχέδιο Πυθία, τις παρακολουθήσεις του κ Καραμανλή την περίοδο 2007 –2009 και τώρα δηλώνει ότι γνωρίζει στοιχεία και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010.
Το πρόσωπο αυτό είναι ποινικός κρατούμενος, έχει ήδη καταθέσει μία φορά στον κ Φούκα και την περασμένη εβδομάδα έστειλε υπόμνημα στον ανακριτή με το οποίο καταγγέλλει ότι τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν στην ομάδα παρακολούθηση του κ. Καραμανλή έχουν σχέση με μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» η οποία ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.
Η μαρτυρία αυτή θεωρείται πολύ σημαντική, δίνει βέβαια νέα προοπτική στη δικαστική έρευνα, όμως ο ανακριτής είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στη διασταύρωση όσων λέει το συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία. Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε ποτέ τον φόνο για τον οποίο έχει καταδικαστεί.
Το ίδιο πρόσωπο καταγράφει γιάφκες στο κέντρο της Αθήνας μέσω των οποίων διακινούνταν την επίμαχη περίοδο όπλα και πυρομαχικά, ενώ δηλώνει ότι διαθέτει και στοιχεία για την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο ΑΤ της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009. Προσθέτει μάλιστα στο υπόμνημά του ότι θα φέρει και ντοκουμέντα για να θεμελιώσει τις καταγγελίες του για τις παρακολουθήσεις αλλά και όλου του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας. Αναφέρεται επίσης και στην επίσκεψη του Τούρκου τότε πρωθυπουργού κ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας το 2010 όπου σύμφωνα με τον μάρτυρα –κρατούμενο στοχοποιήθηκαν δημοσιογράφοι και δικαστές, ενώ ισχυρίζεται ότι παραδόθηκε οπλισμός σε ομάδες ακροαριστερών ακροδεξιών, αναρχικών και άλλων.
Ο μάρτυρας λέει ότι την περίοδο που είχε εμπλακεί σε όλα αυτά αμείβονταν από τους «ανωτέρους» του, αλλά είχε πεισθεί ότι λειτουργεί για το κοινό καλό. Οπως λέει είχε ενταχθεί στη συγκεκριμένη ομάδα προσώπων το 2006, τις οδηγίες έπαιρνε μέσω σημειωμάτων από πρόσωπα που δεν γνώριζε και ότι οι σχέσεις τους διεκόπησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο συγκεκριμένος είχε σχέση με φύλαξη εταιρείας και κάποια στιγμή του ανατέθηκε να διερευνά κυβερνητικές ιστοσελίδες και να αναφέρει πληροφορίες που εντόπιζε σε αυτές.
Την Παρασκευή 27 Μαρτίου έχει κληθεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας για να ξεκαθαρίσει όσα καταγγέλλει και κυρίως για να προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει.