Απάντηση στη χθεσινή ακραία επίθεση του υπεύθυνου του τομέα παιδείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκη έδωσαν οι νυν πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ Φορτσάκης επιτέθηκε σε βάρος των νυν πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος αναφέροντας ότι προσκλήθηκε στην τελετή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας και όχι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελετή αυτή θα παραστούν τελικά εκτός από τον κ. Τσίπρα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Ιερώνυμος.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφέρεται ότι:
«Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τη λύπη και την απορία τους για τη δήλωση του κ. Θ. Φορτσάκη, με την οποία παρομοιάζεται το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας με τη χούντα του παρελθόντος. Στη Μεταπολιτευτική περίοδο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει επανειλημμένα προσκληθεί, παραστεί ή δώσει ομιλία η Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την Πατρίδα μας απαιτείται εθνική ενότητα και εξωστρέφεια. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συμβάλει, στο μέτρο που του αναλογεί, προς αυτή την κατεύθυνση. Στην προσπάθεια αυτή αναμένει αντίστοιχη στήριξη από την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλα τα μέλη της με αυξημένο αίσθημα ευθύνης».