Νεαρούς διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα έξω από το υπουργείο Παιδείας δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, στο γραφείο του ο κ. Αρ. Μπαλτάς και μάλιστα το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε και δελτίο Τύπου επί του θέματος, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο γίνεται για «πρώτη φορά στα χρονικά»…

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο του υπουργείο για να κοινοποιήσουν τις απαιτήσεις τους.
«Μόλις πληροφορήθηκε την παρουσία τους ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς τους κάλεσε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων «Ζακλίν ντε Ρομιγί»» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας.
«Άκουσε τα αιτήματά τους και συζήτησε φιλικά μαζί τους για ένα ημίωρο. Επανέλαβε δε τη δέσμευση του υπουργείου να συμπεριλάβει και στο νέο προετοιμαζόμενο πολυνομοσχέδιο τις ρυθμίσεις για κατάργηση κάθε νομοθετική πράξη που οδηγεί σε διαγραφή φοιτητών και στην κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ και ΤΕΕ» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, «μας αρέσουν οι κινητοποιήσεις σε βαθμό που απαιτούν πράγματα που μπορούν να γίνουν»