Κανονικά θα γίνουν την Παρασκευή, τα μαθήματα στο Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών, όπως ανακοίνωσαν οι κοσμητείες της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
Τα συνεργεία καθαρισμού μπήκαν την Πέμπτη, στο κτίριο της οδού Μασσαλίας και ανέλαβαν τις εργασίες αποκατάστασης των χώρων στους οποίους επί μια εβδομάδα βρίσκονταν αντιεξουσιαστές που ζητούσαν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.
Στην επιθεώρηση των χώρων που έγινε διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του κτηρίου οι ζημιές δεν ήταν μεγάλες, αλλά είχε κλαπεί ο εξοπλισμός των τμημάτων για τις παραδόσεις των μαθημάτων (προτζέκτορες, ηλεκτρονικά μηχανήματα κτλ.). Παράλληλα πλήθος συνθημάτων είχαν γραφθεί σε τοίχους τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου όσο και στον προαύλιο χώρο.
Στον εξωτερικό χώρο γύρω από τη Νομική Σχολή βέβαια η βεβήλωση των αγαλμάτων προκάλεσε συναισθήματα θλίψης και οργής για τους βανδάλους, σε όλους τους εκπρόσωπους των αρχών και του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παρέμβαση Φορτσάκη
Στο θέμα παρενέβη χθες, Τετάρτη, και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε εγκαταλείψει τη θέση του, προκαλώντας πλήθος αρνητικών σχολίων σε συναδέλφους του, για να λάβει μέρος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, που αποχώρησε οικειοθελώς από τη θέση του, κατηγορεί τώρα τις νυν πρυτανικές αρχές του ιδρύματος για την εξέλιξη των επεισοδίων και μάλιστα σχολιάζει δηκτικά την επικείμενη παρουσία στην τελετή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα.
«Οι πρυτανικές αρχές, αφού επί τετραήµερο, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, αδιαφόρησαν για την κατάληψη της Νομικής Σχολής και ανέχθηκαν την καταστροφική παρουσία των παρανόµων καταληψιών μέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι να αποχωρήσουν, τώρα, κατά παράβαση της μεγάλης παράδοσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και κάθε πανεπιστημιακής δεοντολογίας, προσκάλεσαν ως ομιλητή για την πανηγυρική τελετή της 25ης Μαρτίου στη Μεγάλη Αίθουσα τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα» αναφέρει ο κ. Φορτσάκης και προσθέτει ότι «στη σημαντική αυτή τελετή πάντοτε καλείται ο Πρόεδρος της ∆ημοκρατίας, ως το ανώτατο εθνικό και θεσμικό σύμβολο».
«Ας µην επιτρέψουν οι πρυτανικές αρχές στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους. Εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στη συνέχεια τον κ. Πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος και σύρουν μαζί του τον χορό µε τις μουσικές του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας…» αναφέρει ο κ. Φορτσάκης