Home port θα κάνει στον Πειραιά η Carnival Cruise από την άνοιξη του 2016, ύστερα από συμφωνία της με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ), στο περιθώριο του Seatrade Miami. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η συμφωνία προβλέπει ότι το πλοίο Carnival Vista θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη Μεσόγειο.
Το νεότευκτο πλοίο (2014), μήκους 321 μ., 133.500 gt και μεταφοράς 4.000 επιβατών και 1.500 μελών πληρώματος, αποτελεί ένα από τα πλοία προσέλκυσης στα πλαίσια των νέων πολιτικών κρουαζιέρας του ΟΛΠ και δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης του home porting σε νέες βάσεις μεγάλων αριθμών.
Ο ΟΛΠ συμμετέχει στο Miami Seatrade, τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση κρουαζιέρας του κόσμου, μαζί με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και την Ενωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), με περίπτερο και συνεχείς συμμετοχές και παρεμβάσεις στο Συνέδριο Κρουαζιέρας.
Από πλευράς ΟΛΠ συμμετέχουν ο γενικός διευθυντής και επίτιμος πρόεδρος της Medcruise κ. Σταύρος Χατζάκος και ο διευθυντής Κρουαζιέρας κ. Θεόδωρος Τσίτουρας, οι οποίοι και συναντήθηκαν με όλες τις μεγάλες εταιρίες του κόσμου, προκειμένου τα πλοία τους να προγραμματίσουν νέες αφίξεις στον Πειραιά.
Από το 2010 στρατηγική του Οργανισμού αποτελεί η ενδυνάμωση των πολιτικών κρουαζιέρας με τη δημιουργία και νέων υποδομών, αναπτύσσοντας τη μέγιστη προσπάθεια στον χώρο της λιμενικής διπλωματίας και στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε όλα τα διεθνή γεγονότα με ενδυνάμωση του κύρους του ως διεθνούς λιμένα και κρουαζιέρας.
Παράλληλα, στις 18 Μαΐου θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Μεσογείου και τρίτο στον κόσμο, το «Quantum of the Seas» της Royal Caribbean, μήκους 347 μ., 168.666 gt, 4.906 επιβατών και 1.500 μελών πληρώματος.