«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η πλέον ακριβή εκδοχή» τόνισε σήμερα , η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ευρωβουλευτής των Αυστριακών Πρασίνων, Ουλρίκε Λούνατσεκ.

Η όξυνση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας θα πρέπει να εκτονωθεί, τόνισε προσθέτοντας ότι κατά τις σημερινές επαφές στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πρέπει να δρομολογηθεί η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας του Φεβρουαρίου.

Η κ. Λούνατσεκ ζητά να δοθεί τέλος στους «ανδροπρεπείς τελετουργικούς καυγάδες» και αντ’ αυτού να αναζητηθεί μια εποικοδομητική διέξοδος από την κρίση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς -όπως σημειώνει- οι τελευταίες ημέρες σημαδεύτηκαν από έναν πόλεμο λέξεων των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί πως μόνον τότε θα υπάρξει η ευκαιρία για εποικοδομητική διέξοδο, εάν οι δύο πλευρές προσεγγίσουν στις θέσεις τους, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που υπήρξαν κατά τις διαπραγματεύσεις του Eurogroup με τους δανειστές και από την άλλη θα πρέπει να υπάρξει εκροή των πόρων που συμφωνήθηκαν.