Ελεγχο στο ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ο Δ. Μάρδας

Την έναρξη ελέγχου στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας χρησιμοποιήθηκαν κανονικά για την απομείωση του δημόσιου ελληνικού χρέους ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας

Την έναρξη ελέγχου στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας χρησιμοποιήθηκαν κανονικά για την απομείωση του δημόσιου ελληνικού χρέους ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.

Ααπαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου στην οποία υποστήριζε ότι τα δύο τελευταία χρόνια, ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι θα να ερευνήσει αν πράγματι τα δύο τελευταία χρόνια πήγε μόλις 1 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις για την εξόφληση του χρέους. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι από μια πρώτη εικόνα, φαίνεται το σύνολο των χρημάτων από τις αποκρατικοποιήσεις να πήγαινε για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά να υπάρχει μια λάθος εντύπωση επειδή τα λεφτά, πριν το 2013, έμπαιναν σε διαφορετικό λογαριασμό. «Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα δούμε αν ένα μικρό ποσό δεν πήγε στον σκοπό που έπρεπε» συμπλήρωσε, συμφωνώντας παράλληλα ότι αυτή η απογοητευτική εικόνα των εσόδων είναι ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί.

«Ο έλεγχος στο ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχιστεί όχι μόνο για τα τρία τελευταία χρόνια αλλά και για τα προηγούμενα, ώστε να υπάρξει μια καθαρή εικόνα και για τα φιλέτα που πουλήθηκαν και για το αν τα χρήματα από την πώλησή τους πήγαν για την απομείωση του χρέους» κατέληξε ο κ. Μάρδας.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk